Over Ons

header

BTWretour.nl is een initiatief van Adfino.C.S. te Driebergen-Rijsenburg, sinds jaar en dag fiscaal dienstverlener.

Adfino is opgericht in 1979 en is sinds die tijd dienstverlener geweest op het financiële en administratieve vakgebied. Vooral op het belastingtechnische vlak namen wij de zorgen van onze klanten op ons. Onze klantenkring bestaat uit zowel particulieren als bedrijven, met een accent op startende ondernemingen die wij begeleiden op het vaak ondoorzichtige gebied van de wet- en regelgeving. En vooral praktische ondersteuning bieden.

Naast bovenstaande ben ik, als oprichter en eigenaar van Adfino,  zelf ook in het bezit van zonnepanelen. Ik heb de berichtgeving omtrent de BTW teruggave dan ook met veel belangstelling gevolgd, zowel uit zakelijke als persoonlijke interesse. Sinds de publicatie van het Fuchs-arrest ben ik benaderd met de vraag of ik kon helpen met de realisatie van de teruggaaf van de BTW op de aangeschafte zonnepanelen. Gebleken is dat de BTW perikelen – bedoeld voor ondernemers – voor veel particulieren afschrikwekkend zijn. Nadere oriëntatie op de problematiek en overleg met de Belastingdienst hebben geleid tot BTWretour.nl. Met als uitgangspunt om een laagdrempelige dienst op te zetten, tegen een voor de kersverse zonnepaneel-ondernemer betaalbaar tarief. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat het doen van de BTW aangifte bij een gemiddelde installatie van zonnepanelen, een voordeel kan opleveren van zo’n 16% van de totale aanschaf en installatie.

Samen met een aantal andere professionals op onder andere administratief, organisatorisch en ICT-gebied, zijn wij de afgelopen weken druk in de weer geweest om de dienst BTWretour.nl vorm te geven en op te starten. Met als eerste zichtbare resultaat de website die u nu voor u heeft. Inmiddels hebben al tal van particulieren en installateurs de weg naar onze dienstverlening gevonden. De dienstverlening wordt aangeboden onder de verantwoordelijkheid van Adfino.C.S. als belastingconsulent.  Voor meer informatie over de dienstverlening van Adfino kunt u terecht op de website:  www.adfino.nl.

Namens het team van BTWretour.nl wens ik u vele duurzame zonne-uren toe!

Met vriendelijke groet,
Harko de Vlaming